Ta mieszanka premium została stworzona z okazji obchodów 100-lecia Varesina Caffé. Jest to połączenie 8 cenionych ziaren Arabiki pojedynczego pochodzenia, które tworzą harmonię pełnego smaku z aromatami migdałów i pomarańczy. Kremowa pianka w kolorze złocistego karmelu udoskonala doznania smakowe.
Dostępność: brak towaru
Mieszanka 50% kawy Arabica – 50% kawy Robusta
Pochodzenie: Brazylia, Indie, Afryka
Profil palenia: średnio ciemny
Dostępność: Worki 1 kg
Połączenie doskonałych kaw Arabica i Robusta pozwoliło nam uzyskać tę mieszankę
o szczególnie intensywnym smaku z delikatnymi nutami kakao i gorzkiej czekolady.
Krem o charakterystycznym ciemnobrązowym kolorze jest gęsty i zwarty.
Zdecydowanie ustrukturyzowane ciało daje nam pełny i zdecydowany smak.
Dostępność: brak towaru
serwowana z pasją już od 1919 roku. Pierwszą, aromatyczną filiżankę espresso Varesina Caffe podano w 1919 roku w rodzinnej palarni, w historycznym centrum włoskiego miasta Varese.
Jakość jest naszym priorytetem… Od dnia, kiedy z historycznie pierwszej filiżanki kawy uniósł sie urzekający aromat, minęło wiele lat. Przez ten czas nie zmieniła się jakości składników, które tchnęły życie w opowieść Varesina Caffe, zapewniając jej długoterminowy sukces. Sukces kawy Varesina opiera się na tradycyjnych wartościach, pasji oraz dbałości
podczas każdej fazy procesu produkcji. W połączeniu z nieustannym dążeniem do doskonałości oraz zapewnieniem usług na najwyższym poziomie, oferujemy Państwu wyjątkowe produkty. Rezultat naszych starań podawany jest każdego dnia w kawiarniach i restauracjach znajdujących się w całej Europie.
W celu wyprodukowania kawy Varesina potrzebnych jest aż 20 rodzajów najlepszej kawy, uprawianej na plantacjach w Ameryce Środkowej i Południowej. Staranny wybór kaw, tradycyjne metody palenia i rodzinne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie, zapewniają kawie Varesina wyjątkową pełnie smaku, niezastąpiony aromat i bogatą piankę. Varesina należy do wyjątkowej kategorii „gourmet cafe”. Kawa odpowiada najwyższym kawowym standardom oraz wymaganiom stawianym przez kawowych smakoszy.